În comuna Corcova rețeaua de drumuri este formată din drumuri asfaltate 1,5 km (46 km neasfaltați), drumuri pietruite și drumuri de pămînt.
Drumurile comunale și străzile adiacente în intravilan nu sunt modernizate, nu au trotuare şi sunt degradate acolo unde apele pluviale nu sunt evacuate prin rigole sau șanțuri.
Terenul arabil are o pondere de 36,8% din suprafaţa comunei și este favorabil culturilor de porumb, grâu, orz, floarea soarelui, etc.
Pe raza comunei Corcova există 1 societate agricolă și 1 specialist agricol în cadrul primăriei. Asocierea proprietarilor de terenuri permite aplicarea unei agriculturi moderne.
Structura pe ramură a agenţilor economici privaţi este determinată de activităţile comerciale. În regiune există posibilitatea ca aceste servicii să se îndrepte mai mult spre producţie şi servicii.
Investiţiile în economia rurală non-agricolă şi alimentară din spaţiul rural, pe lângă asigurarea creşterii valorii adăugate brute prin procesarea materiilor prime agricole şi neagricole din resurse.
Administraţia publică locală se organizează și funcţionează conform, principiului autonomiei locale, legalităţii, eligibilităţii şi descentralizării serviciilor publice.
Pentru primărie, atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate și este considerată o soluţie absolut necesară pentru a asigura dezvoltarea comunei şi de a rezolva probleme majore.
Primarul Adam Durac, a fost ales pe 5 Iunie 2016 pentru o perioada de 4 ani conform legislatiei electorale.
La vot au participat cetatenii comunei Corcova care au ales prin procent majoritar Partidul Social Democrat, candidatul Durac Adam.
In mod similar a fost ales si Consiliul Local al Comunei Corcova, pentru a lua impreuna deciziile administrative in comuna Corcova pe o perioada de 4 ani (pana la alegerile ce vor avea loc in anul 2020).
Mai multe informatii...Conform alegerilor locale din 2016 oferim lista tuturor celor care au fost alesi pentru a reprezenta aceasta comuna din punct de vedere administrativ, politic si social.
La nivel local există 2 cămine culturale. În cadrul acestora se organizează dansuri susținute de către ansambluri folclorice, evenimente culturale, etc.
Într-un hrisov datat din 29 iunie 1497, Radu cel Mare face danie Mânăstirii Tismana 300 vedre de vin provenit de la Jidoștița.
Comuna Corcova este situată în nord-estul judeţului Mehedinţi, sud-vestul României, la o distanță de 55 km de municipiul reședință de județ, orașul Drobeta Turnu Severin.
Ne puteti contacta oricand prin email la adresa contact@comunacorcova.ro. Va rugam sa evitati a ne trimite spam.
Daca nu doriti sau nu puteti sa ne trimiteti mesaje prin e-mail, utilizati formularul de contact.
Accesare FormularPuteti depune cerere scrisa cu numar de inregistrare si raspuns in 30 zile.
La unele solicitari sau sesizari ne puteti contacta telefonic: 0252 38 34 64
Daca nu puteti veni la sediu puteti utiliza mesageria prin fax pentru solicitari.
NOTA: Tot continutul acestui site este public si poate fi copiat pe orice aparat conectat la internet. Imaginile sunt extrase din strategia de dezvoltare sau de pe internet.
Distribuirea si/sau modificarea continutului acestui site sunt strict interzise. Informatiile apartin Consilului Local Corcova si Primariei Corcova.